Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

3 Senaman Wajib Untuk Chest Macam Arnold

Selain daripada bench press yang memang dah menjadi keutamaan apabila anda hendak melatih otot dada, ada lagi beberapa senaman lain yang dikira utama dan penting dalam pembinaan chest. Rugi kalau anda tak buat senaman-senaman ini kalau anda nak dada macam Arnold Schwarzenegger!

 

1- Dip

Samada menggunakan bodyweight ataupun menambah bebanan, dip adalah senaman yang bagus untuk menaikkan bahagian dada dan juga kekuataan pressing. Sepatutnya, setiap gym ada tempat untuk dip. Jika tidak, gym itu bukan gym yang serius untuk bina badan.

 

2- Push Up

Ramai memandang rendah kelebihan push up dalam membina dada. Mereka fikir sebab ia tak guna beban macam bench press, senaman push up tak ada kredibiliti untuk membina chest mantap. Sungguh merugikan, dan kalau anda daripada kalangan begini, Admin mohon anda nilai balik pandangan anda terhadap push up.

 

3- Dumbbell Fly

Antara kesukaan Arnold sendiri bagi senaman chest. Buat secara perlahan-lahan memang akan rasa otot chest anda mengembang satu persatu gentian dia. Hati-hati, sebab ramai tercedera angkat berat-berat ikut ego!

 

Nakkan lebih banyak tips? Dapatkannya diĀ Mesotropin