Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

4 Snek Bina Otot Perlu Ada Dalam Dapur Anda

Snek semestinya makanan yang cepat dan pantas. Kadangkala dalam memasak hidangan lengkap anda memerlukan 30 minit sehingga satu jam untuk menyediakan makanan untuk otot anda. Dan akhirnya anda akan menjadi malas dan mula memilih makanan yang segera yang tidak sihat. Mesotropin mencadangkan anda untuk beli snek2 ini yang mudah dan murah tetapi sangat bagus bagi keperluan otot anda.

1. Kacang Badam (Almond)

Almond adalah sumber protein yang baik, yang penting untuk membaiki dan membina otot selepas latihan. Kandungan seratnya membantu melawan keinginan makanan. Almond juga disaratkan dengan Vitamin E – jenis vitamin yang terbaik diserap oleh badan anda dan membantu mencegah kerosakan dan yang berlaku selepas latihan berat, secara tidak langsung mempercepatkan proses pemulihan otot.

2. Oat

Oat biasanya dihidangkan sebagai bijirin panas untuk sarapan pagi kerana mereka penuh dengan karbohidrat serat dan kompleks untuk membantu menghangatkan hari anda. Oat juga merupakan sumber magnesium yang hebat; Kekurangan magnesium boleh menghalang proses membina otot dengan mengurangkan elektrolit utama dalam badan. Cara yang baik untuk meningkatkan protein dalam kandungan gandum ialah menambah susu atau yogurt kepada mereka, menjadikannya pilihan yang hebat untuk meningkatkan pertumbuhan otot. Cara lain, anda boleh menambahkan whey atau mass anda untuk kesan yang lebih berkesan. Cuma elakkan dari mengambil 3 in 1 oat, kerana kandungan gula yang berlebihan.

3. Peanut Butter

Apabila berkaitan dengan membina otot, manfaat peanut butter adalah snek yang ringkas dan mudah serta fleksibiliti. Dengan kandungan 8 gram protein setiap hidangan 2-sudu makan, ia menjadi makanan termudah untuk para pembina otot dan orang yang hardgainer. Ia menjadi sangat pantas dalam pengabilan hariannya adalah kerana anda boleh makan mentega kacang ini terus dari balang, pada roti bakar atau dibuang ke dalam smoothies supaya menjadikannya lebih baik.

4. Pisang

Pisang adalah bahan bakar yang ideal. Mereka kaya dengan glukosa, gula yang sangat mudah dihadam, yang memberikan tenaga cepat, dan kandungan potassium yang tinggi membantu mencegah kekejangan otot semasa senaman anda. Setiap pisang sederhana mengandungi kira-kira 36 gram karbohidrat yang baik. Indeks glisemik rendah mereka bermakna karbohidrat perlahan dilepaskan ke dalam badan anda, mencegah kemalangan gula dan merangsang proses pemulihan otot. Ia antara makanan pre workout yang baik kerana ia adalah snek yang memberi tenaga semasa anda melakukan workout. Jika anda mengenali Wilfried Tsongan pemain tennis yang hebat, ia akan mengambil sebiji pisang sebelum memulakan pertandingannya untuk tambahan tenaga.

Entri: Fakhrul Islam