Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

Kenapa Anda Perlukan Personal Trainer Untuk Capai Gol Penurunan Berat Badan Yang Berkesan Dan Selamat?

Menggunakan khidmat Personal Trainer adalah merupakan keputusan yang sangat bijak dalam merancang gol yang hendak dicapai,terutamanya untuk PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN.

Tak kisah lah anda nak hire Personal Trainer secara Online ataupun ber’Talaqqi’ depan-depan & yang paling penting sekali,gol anda berjaya dicapai.

Anda dah cuba berdiet sorang-sorang dengan biskut kering? Tahu tak dengan berguru ditambah lagi buat secara berkumpulan,ada berkatnya,haaa…

Ini adalah SEBAB kenapa anda perlu ‘HIRE’ Personal Trainer untuk capai gol penurunan berat badan yang CEPAT,BERKESAN & SELAMAT .Antaranya adalah :

1) TEKNIK ARAHAN & KEJURULATIHAN YANG BERSISTEM

Khidmat kejurulatihan Certified Personal Trainer adalah ILMU & KEBOLEHAN dalam menyampaikan maklumat betul terutamanya berkaitan dengan FORMASI BADAN YANG BETUL & juga FUNGSI suatu LATIHAN yang TEPAT kepada klien.

Ini adalah bagi mengelakkan dari berlakunya kecederaan yang parah dan memberikan ‘result’ yang berkesan kepada klien itu sendiri.

2) KERANGKA PROGRAM BERJADUAL

Certified Personal Trainer adalah jurulatih yang telah diajar bagaimana untuk menjadualkan ‘progress’ klien mereka dalam memastikan keberkesanan program dapat dicapai.

Setiap klien akan dinilai berdasarkan ‘progress’ semasa dan pulangannya adalah masa.

Yang pastinya,ilmu fitness & diet adalah prioriti utama dalam mendidik klien supaya mereka dapat mencapai gol yang mereka inginkan.

3) NASIHAT NUTRISI & PEMAKANAN YANG TEPAT

Kebanyakan jurulatih adalah Dietitian yang tidak berdaftar dan mereka menyampaikan ilmu nutrisi serta pemakanan yang tidak tepat.

Sebab itulah perlunya anda mendapatkan khidmat nasihat Certified Personal Trainer dalam mendapatkan jadual pemakanan yang tepat serta senarai makronutrien yang sesuai dengan latihan yang dijalani supaya gol yang diinginkan tercapai.

Mereka ini adalah sumber rujukan tepat dalam menyampaikan ilmu ini dan kejayaan anda adalah hanya berlaku dengan disiplin ilmu yang betul.

4) MOTIVASI

CPT yang baik akan sentiasa membantu anda untuk kekal bermotivasi kerana kebolehan mereka ‘meletakkan’ diri mereka dalam melatih anda semasa menjalani latihan adalah seiring dengan keperluan mental dan emosi.

Kebiasaannya,CPT akan wujudkan Group Support melalui Whatsapp atau Telegram dan admin sangat pasti bahawa sekiranya klien yang mahu persoalannya dijawab secara personal pun tiada masalah.Gitew ?

5) PENGURUSAN MASA JADI LEBIH TERATUR

Kebanyakan orang mencari ruang untuk beralasan setiap kali mahu memulakan program penurunan berat badan,terutamanya tiba tahun baru atau menunggu hari esok.

Dengan komitmen bayaran yang dikenakan kepada CPT,pengurusan masa klien secara automatik akan menjadi lebih bersistematik dan ‘punctual’.

Yuran adalah komitmen terbesar kepada klien yang akan menjadikan mereka lebih berdisiplin sesuai dengan apa yang mereka bayar,sedangkan kesihatan mereka adalah ‘priceless’ dan tiada galang gantinya!

6) GOL MUDAH TERCAPAI

Ramai orang tidak faham bagaimana cara untuk merangka bagaimana cara untuk mencapai gol yang diinginkan.

Dengan menggunakan khidmat CPT ,klien akan di ‘educate’ bagaimana cara untuk mengukur gol yang spesifik dan realistik sesuai dengan tempoh atau jangkamasa program yang dijalani.

Nak kurus dengan cepat,berkesan dan selamat? Daftar terus kat sini untuk sesi Februari 2018 dalam Mesotropin Fitness Challenge di : mesotropin.com/mfc

7) ANDA TAK FAHAM KONDISI BADAN ANDA!

Sekiranya anda tidak tahu bagaimana mahu bermula dengan suatu program,besar kemungkinan anda gagal dan berhenti tidak sampai separuh jalan.

Anda tidak tahu apa keperluan badan anda mengikut kondisi semasa,sama ada ianya sesuai untuk latihan kardio sahaja,atau ‘strenght training’,atau kedua-duanya sekali.

Itu belum masuk lagi bahagian nutrisi serta pemakanan yang tepat untuk badan anda setiapkali mahu mula workout,semasa atau selepas.

Sekiranya regim latihan yang digunapakai untuk klien itu tidak berkesan,CPT yang berpengalaman akan menukar program serta merta mengikut penilaian semasa bagi memastikan kesinambungan program itu berjaya.

Jadi,bagi anda yang perlu kepada suatu program penurunan berat badan yang berkesan mahupun latihan untuk ‘aesthetic body’,strongestman,fit circuit & sebagainya,sila dapatkan khidmat Certified Personal Trainer.

Mereka adalah rujukan wajib anda sekiranya anda mahu tampil lebih sihat,lebih fit & berkeyakinan tinggi!

>> SERTAI PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN MESOTROPIN FITNESS CHALLENGE 2.0<<

Untuk kesekian kalinya, kami sekali lagi ingin menjemput anda semua untuk menyertai Mesotropin Fitness Challenge 2.0, iaitu program penurunan berat badan musim ke-2 anjuran Mesotropin.

Hadiah untuk kali ini, kami menyediakan hadiah berupa wang tunai keseluruhan yang bernilai Rm 20,000!

Berikut adalah senarai hadiahnya yep :

Juara : Rm 10,000
Naib Juara : Rm 5,000
Ketiga : Rm 2,500
Keempat : Rm 1,000
Kelima : Rm 500
Ke-6 – 10 : Rm 200


Jadi, tunggu apa lagi?

Jom sertai Mesotropin Fitness Challenge 2.0 hari ini & untuk mendaftar, klik pada pautan yang tertera dibawah ini :

mesotropin.com/mfc
mesotropin.com/mfc
mesotropin.com/mfc

PENDAFTARAN AKAN DITUTUP PADA AWAL FEBRUARI 2018!