Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

Nak ‘Perform’ Masa Latihan Berintensiti Tinggi? Ambil Kafein Sebelum Bermula!

Latihan berintensiti tinggi sudah semestinya melibatkan jangkamasa yang sangat singkat & bersifat anaerobik dimana badan anda tetap membakar lemak walaupun latihan sudah berakhir.

Adakah anda pernah melakukannya?

Latihan berintensiti tinggi sangat berfungsi sebagai mesin bakar lemak yang efektif terutamanya lebihan lemak pada bahagian abdomen.

Sekiranya anda bercadang untuk mendapatkan 6 pack,inilah cara yang cepat,murah dan sangat berkesan untuk dilakukan.

Akan tetapi pelaksanaan latihan ini memerlukan kekuatan mental yang luar biasa dan juga persediaan yang rapi.

Sebaiknya badan anda telah melalui fasa latihan yang konsisten dari segi latihan bebanan dan juga kardio disamping rehat yang cukup dalam tempoh satu bulan.

Badan yang lesu dan tidak bermaya sangat mempengaruhi kualiti latihan yang berintensiti tinggi.

Oleh sebab itu,pengambilan kafein sangat digalakkan bagi anda yang inginkan fokus semasa latihan berintensiti tinggi.

Pengambilan kafein 6 milligram untuk setiap 1 kilogram berat badan dapat member peningkatan kepada kekuatan sebanyak 5.3 peratus jika dibandingkan dengan pengambilan placebo (kafein tiruan).

Dos pengambilan kafein berkenaan telah diuji keatas sekumpulan pemain bola baling semasa pelaksanaan 4 set senaman ‘Vertical Jump’ dengan kadar 30 saat per set latihan dan 60 saat waktu rehat.

Penemuan tersebut adalah hasil daripada kajian yang telah dijalankan oleh sekumpulan saintis dari Brazil, diketuai Beatriz Ribeiro.

Pengambilan kafein semasa latihan bukan sahaja dapat meningkatkan kekuatan,malahan dapat mengelakkan otot dari terurai.

Ahli bina badan & atlit adalah sangat digalakkan mengambil kafein sebelum sesi latihan bermula bagi meningkatkan kualiti focus & latihan sepanjang sesi.

Pengambilankafein 30 – 60 minit sebelum memulakan latihan dapat meningkatkan kekuatan sepanjang sesi latihan disamping mengelakkan kerosakan tisu otot .

( Journal Strength Conditioning Research, 30 : 2354-2360,2016)
.
.
.
.
Tahukah anda,

M-sotropin juga mempunyai kandungan kafein, iaitu ekstrak kopi arabika yang berfungsi meningkatkan fokus dan tenaga sepanjang sesi latihan bebanan atau sebarang sesi latihan fizikal yang lain.

Mahukan pertanyaan lanjut tentang M-sotropin?Terus saja hubungi Hotline Mesotropin di talian 016 922 5686 sekarang juga!