APA ITU PLATINUM MASS GAINER?

Platinum Mass Gainer adalah  pengganti makanan atau sebagai tambahan kepada makanan yang telah dimakan oleh anda untuk meningkatkan lagi tahap kalori kepada tahap yang lebih tinggi.

Satu hidangan Platinum Mass Gainer adalah bersamaan dengan 1250 Kcal dan ianya sudah cukup untuk menambah ekstra keperluan kalori harian anda bagi membesarkan otot dan menambah berat badan dengan baik.

BAGAIMANA PLATINUM MASS GAINER BERFUNGSI?

Platinum Mass Gainer boleh di ibaratkan seperti memberi makan kepada otot anda dan ianya akan bertindak dengan secepat yang mungkin keatas karbohidrat supaya dapat menjana kitaran insulin dan membolehkan asid amino masuk ke sel-sel otot dengan pantas.

Pengambilan Platinum Mass gainer selepas workout adalah satu strategi yang amat berkesan dalam mendapatkan pembesaran otot yang sempurna disamping menambah berat badan dengan baik.

FORMULASI TAMBAHAN MASS GAINER

CREATINE : Adalah tambahan yang sempurna kepada Meso Mass Gainer kerana ia akan meningkatkan lagi keberkesanan dalam pembinaan otot.

Jika anda melakukan pemerhatian diawal pengambilan, anda akan mendapati bahawa penambahan berat badan anda akan meningkat secara drastik. Perlu diingat ia adalah daripada kemasukan karbohidrat yang tinggi(membawa molekul air tambahan kedalam badan) sebagai Creatine. Lihatlah selepas satu atau dua minggu, anda akan melihat pembendungan air ini akan keluar daripada badan.

L-GLUTAMINE : Akhir sekali, mengapa anda perlu mempertimbangkan Meso Mass Gainer sebagai suppliment tambahan anda adalah kerana ia akan mempertingkatkan lagi kadar pemulihan anda. Dengan itu, anda hanya memerlukan masa yang singkat untuk tempoh pemulihan otot anda.

Seperti Creatine, sebahagian besar Meso Mass Gainer memerlukan L-Glutamine yang melakukan 2 tugas iaitu bertindak sebagai asid amino tertentu yang benar-benar memainkan peranan yang penting dalam pemulihan yang singkat.

L-Glutamine juga berusaha untuk menyokong sistem imun agar anda kekal sihat, ia akan membantu dalam pengurangan risiko daripada terkena sebarang penyakit dan membolehkan anda untuk terus focus melakukan Workout tanpa sebarang gangguan.

JANGKA MASA KESAN  PENGGUNAAN

Kebiasaannya seawal 15 hari penggunaan sekiranya diambil secara konsisten beserta diet,workout dan tidur yang cukup.

CARA PENGGUNAAN

Dapatkan 2 Skop (320 g) Platinum Mass Gainer bersama 700 ml air sejuk,larutkan ia dan sedia diminum selepas workout,antara waktu makan pagi dan tengahari atau sebelum tidur.

KESAN SELEPAS PENGGUNAAN

Penambahan berat badan dan juga saiz serta jisim otot dengan baik.

KOS PENGHANTARAN 

SEMENANJUNG : RM15.00

 

 

20 komen untuk “PLATINUM MASS GAINER”

  1. iskandar mirza bin ismail says:

    mass gainer saya sampai sejak 2 hari lalu..rasa coklatnya memang awesome..setaraf mass gainer international..tak sabar nak tengok hasilnya nanti..tq Meso

    1. terbaik, nanti boleh update testimoni ye

  2. yem says:

    a.salam yang ada kencing manis….boleh guna tak

    1. wasalam tuan, refer pada doctor dulu sebelum ambil supliment ini

  3. Asri says:

    Saya berminat utk beli mass tersebut. Dimmana sy blh dptkn di Sarawak. Saya d Sibu. Tq

    1. boleh beli dari sini tuan..

  4. MN says:

    Saya baru beli mass gainer ni. Rasa dia memang sedap gila. Ni pertama kali saya ambil mass gainer, terkejut jugak bila tengok scoop dia besar. Tergelak besar bila letak 2 scoop terus dalam botol air, penuh! Macam dah tak ada ruang nak letak air haha. Kalau saya ambik 1 scoop lepas workout dan 1 scoop sebelum tidur boleh kan? Sorry soalan noob, saya budak baru belajar.

    1. boleh tuan tak ada masalah..

  5. MrArmy says:

    Berapa kali serving ya Tuan? Cukup tak utk penggunaan sebulan sekiranya saya ambil 1 serving setiap hari?

    1. cukup tuan jika penggunaan 1 serving sehari

  6. Kayroll says:

    Boleh ker diambil pada hari biasa atau rest day dr workout? Atau mesti selepas workout baru diambil?

    1. lebih baik ambil selepas workout untuk result terbaik

  7. luthfi says:

    satu pack berapa servings?

    1. utk satu hari kene amk 2 scoop 320g per serving, satu pack 5kg bersamaan 1250 kalori

  8. Sinsama says:

    Kalau amik mass gainer ni perlu ke amik m tropin tu jugak?

    1. Farid Laham says:

      utk result yang mantap perlu amk, kalau nak tambah berat badan sahaja tak perlu amk tuan

  9. Riz says:

    Powder susah larut walau dah shake beberapa minit

    1. Farid Laham says:

      nak cepat larut tuan perlu blende..

  10. Hifzal Mohd Aref says:

    Sy nak tnya..macam mana nak maintain berat spaya tidak trun secara drastik jika sy brhenti workout??

    Sy dah mula workout dan amalkn pngambilan mass protein slama 4 tahun tapi bila stop workout slama 6 bulan bdan sy susut habis..kenapa?

    So mcam mana nak maintain?

    1. Farid Laham says:

      Badan bro metabolisma terlampau tinggi. Sebab tu senang turun. Memang bro kena consistent workout. Ibarat pam tayar , kalau lama tak pam nanti tayar kecut jugak. Begitu dengan otot kita, kena selalu bekerja baru dia maintain jisim otot tu.

      Workout 3 kali seminggu pun kira okay dah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *