Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

Protein Shake,Minuman Ajaib Pemotong Lemak!

Hey ya guys!

Apa yang korang makan sebelum memulakan latihan bebanan atau latihan fizikal akan menentukan bagaimana badan korang akan di transformasikan.

Merujuk kepada pengkaji dari Syracuse University, mereka mendapati bahawa pengambilan protein shake sebelum dan semasa latihan bebanan dapat mempercepatkan pembakaran lemak.

Selain itu, mereka juga mendapati bahawa individu yang mengambil kombinasi minuman yang mempunyai asid amino dan juga sumber karbohidrat menunjukkan peningkatan dari segi kadar metaboliknya berbanding mereka yang hanya mengambil sumber karbohidrat sahaja pada hari yang berikutnya.

Pengambilan ekstra protein sangat membantu kepada mengurangkan paras hormon stress iaitu kortisol dan keadaan tersebut akan menjurus kepada peningkatan metabolsima – Kyle Hackneys ,C.S.C.S.

KENAPA PENTINGNYA PENINGKATAN METABOLISMA DIDALAM BADAN?

Semakin tinggi metabolisma badan dijana,semakin tinggi kadar pembakaran lemak.

Dan perlu diingatkan bahawa pengambilan whey protein haruslah seiiring dengan senaman atau latihan fizikal,barulah umphh!

Pengambilan whey protein semasa latihan rintangan (resistance training) sangat membantu kepada mempercepatkan pembakaran lemak dan membina otot yang ‘lean’.

Subjek semasa kajian ini mengalami suatu perubahan yang sangat menakjubkan dari segi pengurangan peratus lemak dan penambahan otot hanya dengan 22 gram pengambilan protein bersama-sama 35 gram karbohidrat sebelum memulakan latihan.
.
.
.
Nak dapatkan Whey Protein Hydrolysed yang berkualiti pada harga berpatutan?Terus hubungi Hotline Mesotropin di talian 016 922 5686 yep!