Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

Senaman Kardio Mengatasi Perut Buncit!

Kenapa senaman kardio dapat menurunkan berat badan dan menghilangkan perut buncit?

Sebelum itu kita nak jelaskan apa itu senaman kardio.Senaman kardio adalah senaman yang meningkatkan ‘heart rate‘ atau denyutan nadi. Sebagai contoh berlari, joging, berbasikal, berenang, futsal dan sebagainya.

Apabila kita melakukan senaman kardio, denyutan jantung kita akan meningkat.Aliran darah juga akan meningkat laju supaya oksigen dapat dibekalkan ke seluruh badan.

Disebabkan senaman kardio ini melibatkan ‘skeletal muscle‘ atau otot yg menyebabkan pergerakkan maka ia memerlukan banyak tenaga dalam kadar masa yang cepat.Dalam badan kita, glukosa adalah tenaga yang mudah dan paling cepat boleh dibekalkan kepada otot skeletal berkenaan.

Maka glukosa akan digunakan yang diambil dari tapak simpanan glukosa.Jika korang selalu buat senaman kardio, tapak simpanan glukosa sentiasa akan kurang. Ini adalah bagus sebenarnya.

Kenapa ia bagus?

Kalau korang nak tahu, dalam badan kita tapak simpanan glukosa tidak banyak dan tidak selalu bertambah.Apabila tapak simpanan glukosa korang telah penuh, ia perlu dikosongkan balik.

Cara dia kosongkan balik adalah dengan tukarkan kepada tanaga (sebab senaman kardio) atau kepada LEMAK.So jika korang tak buat senaman kardio, glukosa korang akan ditukar kepada LEMAK!

Lemak ini tiada had simpanan. Dia boleh simpan sebanyak mungkin dibawah kulit korang.Cuba picit perut korang. Tebal tak lemak yang korang ada? hehe…

Kalau tebal bermakna korang kurang melakukan senaman kardio.

As simple as that…So kalau korang rasa tip admin ini bermanfaat, “SHARE” la ok!

========

Tahukah anda ?

Pengambilan M-sotropin sebelum memulakan latihan sangat diperlukan bagi memberikan tenaga dan fokus yang berpanjangan sepanjang sesi latihan manakala Hydrowhey Protein pula penting untuk pemulihan otot selepas workout.

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi hotline Mesotropin di talian 019 966 0430 atau 013 955 9592 sekarang!

 

Kredit gambar : bodybuilding.com

Kredit gambar : bodybuilding.com