Online Shop
Free Shipping to Peninsular Malaysia Shipping Worldwide Need Help? +6013-9921806 (WhatsApp & Call)

Wujudkah Jenis Gemuk Yang Berbeza-Beza Dalam Rakyat Malaysia?

Baru-baru ini, agak heboh dalam segelintir jurulatih yang berbicara tentang jenis-jenis kegemukan. Kata seorang jurulatih, gemuk ada beberapa jenis, seperti gemuk pejal, gemuk daging, gemuk air, dan macam-macam lagi. Persoalannya, anda yang mana satu?

 

Admin nak tolong betulkan persepsi orang ramai dan juga membantu jurulatih yang lain. Sebenarnya, tak ada pengkelasan untuk gemuk. Maksudnya, tak ada pun gemuk-gemuk seperti yang tadi. Itu semua hanya gimik semata-mata. Apa yang ada dan sudah pasti ialah, gemuk is gemuk, atau dengan kata lain, gemuk adalah lemak, dan diri anda banyak lemak kalau gemuk.

 

Tiada cara spesifik seperti yang diajarkan sesetengah jurulatih untuk menangani kegemukan berjenis, kerana cara untuk menyelesaikan masalah kegemukan adalah dengan membakar lemak. Langkah pertama yang mereka perlu ambil adalah menjaga pemakanan mereka, bukannya mencari ubat ajaib.

 

Lagi satu, anda tak boleh spot-reduce lemak dalam badan. Maksud spot-reduce adalah mensasarkan satu-satu bahagian untuk dibakar lemak pada bahagian tersebut. Badan anda menggunakan lemak secara menyeluruh, dan setiap orang mempunyai kecenderungan yang berbeza. Ada yang senang buang lemak di perut, ada yang senang di peha, punggung, tangan, dan lain-lain.

 

Kalau anda rasa diri anda gemuk, mulakan dengan belajar asas pemakanan dan latihan. Mujur Mesotropin ada menganjurkan program yang akan mengajar anda dua benda ini! Apa kata anda turut sertai kami di program ini?

 

Jika anda dah mahir asas dan perlukan sesuatu untuk mempercepatkan proses pembakaran lemak, cubalah 6-Tropin dalam rutin latihan anda. 6-Tropin adalah produk fatburner terbaik buat masa sekarang.

 

Mahukan lebih banyak tips dan panduan bina badan? Layari Mesotropin untuk segala macam informasi berguna untuk anda!

Tag: